Yrkesaktiv med nedsatt hørsel

Kurset for deg som er yrkesaktiv, sykmeldt, på avklaring eller på vei inn i eller ut av arbeidsmarkedet og som opplever at hørselsutfordringene hemmer daglig kommunikasjon og deltagelse.

Det å ha hørselsrelaterte utfordringer kan bety at du bruker mye energi og oppmerksomhet i en samtalesituasjon.

Deltagelse krever mye når du mister viktig informasjon, sliter med å finne sammenhengen og du kanskje kompenserer for å komme i mål.   Arbeidsdagen og hverdagen kan oppleves som stressende, du kan føle deg sliten, isolert, kjenne på konsentrasjonsvansker og muskelspenninger. Mange trekker seg fra krevende sitasjoner som møter, konferanser, lunsj og sosiale aktiviteter.

På kurset lærer du om eget hørselstap og hvilke konsekvenser det har i hverdagen, hva det betyr å ha nedsatt hørsel og hva det gjør med deg. Gjennom åpenhet, ny kunnskap, økt innsikt om eget hørselstap og erfaringsutveksling vil du kunne finne nye mestringsstrategier for å møte hverdagens utfordringer.

Mål for kurset

Å gi hørselshemmede i yrkesaktiv alder et helhetlig kurstilbud slik at forutsetningene øker for å kunne delta i et sunt og godt arbeidsliv.

Temaer

Gjennomføring

Overnatting

Kursavgift

Kurskalender

Kurs som er merket med fulltegnet eller er under gjennomføring kan du ikke melde deg på. Er ønsket kurs fulltegnet og du vil sette deg på venteliste, meld deg på første ledige og legg inn en kommentar om hvilket kurs du ønsker.

Kurs merket med er digitale kurs.

Vi tar forbehold om endringer av datoer og godkjenning av NAV for kurssamlinger som strekker seg utover neste kalenderår.

september 2024

Samling 1
18. —
20. september 2024
Samling 2
30. —
1. november 2024
Samling 3
18. —
20. desember 2024
Status
Ledig

februar 2025

Samling 1
19. —
21. februar 2025
Samling 2
26. —
28. mars 2025
Samling 3
07. —
9. mai 2025
Status
Ledig

For mer informasjon, kontakt oss

Karine Abrahamsen

Kurskoordinator

Vi er sommerstengt uke 28 til 30

Henvisninger til rehabilitering behandles fortløpende. Vi besvarer henvendelser på e-post og telefon fra uke 31.

Det er fremdeles mulig å melde seg på kurs selv om vi er sommerstengt. Bekreftelser om plass på kurs blir utsendt fra uke 31.

Vi anvender informasjonskapsler ("cookies") for å gi deg en behagelig brukeropplevelse.