HLF Rehabilitering har ulike rehabiliteringstilbud på dagtid. Pasienter må henvises av lege til disse tilbudene.
Vårt tverrfaglige team består av mange ulike yrkesgrupper med kompetanse på hørsel, hvilket sikrer deg best mulig utbytte av våre rehabiliteringstilbud.
En audiopedagog følger opp mennesker med ulike hørselsutfordringer, og gir råd og veiledning for å bedre hverdagen. Audiopedagoger gir også råd og veiledning til andre instanser som jobber med personer med hørselsutfordringer.
En audiograf utreder hørselstap og tilpasser høreapparat.
Vår audiograf lærer deg om ulike former for nedsatt hørsel og kan forklare ditt spesifikke hørselstap i detalj slik at du lettere kan forstå ditt eget hørselstap.
Du vil også lære om ulike typer høreapparater og hvilke former for nedsatt hørsel de ulike typene passer til.
En øre-nese-halsspesialist er en lege med spesialisering innen fagfeltet øre-nese-hals (ØNH).
Vår øre-nese-halsspesialist kan svare på deg på medisinske spørsmål du har om din hørselsutfordring.
Psykomotorisk fysioterapi retter seg mot bevisstgjøring og endring av spenningstilstander i kroppen.
Vår erfaring er at mennesker med hørselsrelaterte utfordringer ofte sliter med stivhet og spenninger i muskulaturen. En av våre psykomotoriske fysioterapeuter vil lære deg avspenningsøvelser og andre øvelser mot dette.
Vår arbeidskonsulent forteller om hvordan arbeids- og velferdsetaten (NAV) fungerer for en i din situasjon, og hvilke rettigheter du har krav på når du f.eks. er sykmeldt på grunn av din hørselsutfordring.
En skrivetolk er en tolk som omsetter norsk talespråk og/eller norsk tegnspråk til norsk skriftspråk.
For mange med nedsatt hørsel er ikke høreapparat og andre tekniske hjelpemidler nok til å sørge for god taleoppfattelse og kommunikasjon. Derfor benytter vi oss av skrivetolking.
Alle våre rehabiliteringsforløp blir skrivetolket slik at personer med hørselsutfordringer lettere kan få med seg det som sies.
Formålet er at brukeren som har eller står i fare for å få begrensninger i sin fysiske, psykiske, kognitive eller sosiale funksjonsevne, skal gis mulighet til å oppnå best mulig funksjons- og mestringsevne, selvstendighet og deltagelse i utdanning og arbeidsliv, sosialt og i samfunnet.
Det vil ofte være slik at langt flere vil ha nytte av rehabiltering enn det mange leger tror. Terskelen for å henvise bør ikke være høy.
Dagrehabiliteringen finansieres av Helse Sør-Øst. Du betaler egenandel etter gjeldende satser (163 kr/dag). Egenandelen gir opptjening til frikort. Det er fritak for egenandel for yrkesskader knyttet til tinnitus eller meniere.
Frikort og egenandeler for helsetjenester (Helsenorge)
Henvisninger skal sendes direkte til Regional koordinerende enhet (RKE) for rettighetsvurdering, ikke til HLF Rehabilitering.
Dersom det ikke er mulig å sende henvisningen elektronisk, kan den sendes via Digipost til adressen regional.koordinerende.enhet#V12C eller på papir til:
Regional koordinerende enhet (RKE)
v/Sunnaas sykehus HF
Bjørnemyrveien 11
1453 Bjørnemyr
Les mer om henvisning til rehabilitering i spesialisthelsetjenesten på nettsiden til regional koordinerende enhet (RKE) ved Sunnaas sykehus HF.
RKE ved Sunnaas sykehus HF.
Henvisning til rehabilitering – Sunnaas sykehus
Henvisninger til rehabilitering behandles fortløpende. Vi besvarer henvendelser på e-post og telefon fra uke 31.
Det er fremdeles mulig å melde seg på kurs selv om vi er sommerstengt. Bekreftelser om plass på kurs blir utsendt fra uke 31.